Vixi ja Tare vierekkäin© Titti Nummelin

Witcher

01.03.2023 syntyi viisi pentua joista neljä urosta ja yksi narttu. Synnytys meni loistavasti ja Igni oli erinomainen ja oppikirjamainen emä.

Tässä pentueessa toivoin saavani narttulinjani tyypilliseen kiltteyteen lisää potkua, eikä haittaisi saada hieman kohtuutta Ignin ja sisarustensa yltiösosiaalisuuteen.

Into valikoitui isäksi vahvan luonteensa ja sukunsa luuston terveyden puolesta. Into on sosiaalinen, mutta ensitervehdyksen jälkeen välinpitämätön vieraille ihmisille, se on erinomainen perhekoira ja erittäin hyvä harrastuskoira. Into on suorittanut MH-luonnekuvauksen hyvin arvosteluin. Kooltaan Into on pienehkö, mutta raskasrakenteinen ja se painaa noin 29kg.

Lyhyesti Intosta omistajan kertomana:

Into on pienehkö, vahvarakenteinen uros, jolla on painoa n. 29 kg. Into on saalisviettinen ja melko pehmeä koira, jolle oma perhe on se tärkein. Into on ollut helppo kouluttaa positiivisin keinoin ja se pyrkii aina tekemään parhaansa.
Arki Inton kanssa on helppoa, siihen voi luottaa kaiken kokoisten lasten kanssa, se ei pullistele toisille koirille, matkustaa mutkattomasti ja kääntyypä se peuran perästäkin ihan kutsumalla.

Kaikki tekeminen on Intolle mieluisaa ja se palkkautuu parhaiten saalis- ja vetoleikeistä. Into kilpailee kolmosluokassa agilityssä ja on suorittanut bh-kokeen. Inton kanssa on aiemmin harjoiteltu pelastuskoiralajeja ja se on suorittanut raunioiden soveltuvuuskokeen. Valitettavasti ohjaajan ajanpuutteen vuoksi pelastuspuolen harjoittelu on jäänyt.

Into harjoittelee 10-vuotiaan varaohjaajansa kanssa rally-tokoa, jossa toivottavasti ehtii kilpailemaan tänä vuonna. Nuoren ohjaajan kanssa Into suorittaa tehtäväänsä vakavasti ja rauhallisesti. Agilitykentällä kenellekään ei jää epäselväksi, milloin on Inton vuoro olla radalla. Silloin rauhallisuus ei ole se sana, joka Intoa kuvaa.

Into rakennekuvaInton kasvot sivultaInto suorittaa keinu estettä agilityssä

Lyhyesti Ignistä

Igni on äärettömän kiltti, hellä ja helppo koira. Se on todella koira- ja ihmissosiaalinen, varsinkin lapset ovat lähellä Ignin sydäntä. Vilkkaassa kaupungissa asuen, Igni on tottunut elämän ja liikenteen hälinään. Igni on kotonaan rauhallinen ja läheisyydenkaipuinen. Toisinaan sen voi löytää nukkumasta mitä erikoisimmissa asennoissa, yleensä pää seinää vasten nojaten.

Ignin kanssa on tehty canicrossia ja opetettu erilaisia temppuja. Taivoitteellinen harrastaminen on jäänyt työn jalkoihin, josta Igni onkin saanut oman työnsä. Se kulkee oman ihmisensä mukana usein töissä pääkaupunkiseudun kiipeilykeskuksissa iloistuttamassa asiakkaita. Aktiivisena koirana se on vaatinut ohjaajaltaan aivotyöskentelyn tarjoamista.

Jalostusmielessä koen Ignin erinomaisena pohjana, josta on helppo lähteä mihin tahansa eteenpäin. Siinä ei ole mitään liikaa, kaikkea on sopuisasti. Halusin löytää Ignille uroksen, jolla olisi vahvempi luonne, enemmän moottoria ja joka olisi vahvempi luustoinen. Tähdistö-pentueen selkätulosten takia halusin ehdottomasti panostaa uroksessa mahdollisimman puhtaisiin selkiin.

Voit lukea lisää Ignistä sen omalta sivulta

Igni juoksee kohti kameraa kallioillaIgni viisto rakennekuvaIgni rakennekuvaIgni poseeraa kohti kameraa

Pentue vaikuttaa saaneensa ihanan ja mukavan luonteen, jossa on erinomaisesti potkua. Kaikki ovat hyvin avoimia ja sosiaalisia koiria sekä ihmisille että toisille koirille.

Jäämme seuraamaan, mitä heistä vielä kasvaa!

Koko pentue seisoo puunrungon päällä ja niiden emä makaa vieressäNarttu ja uros pennut kasvattajan sylissäEmä imettää pentujaanKoko pentue ja niiden emä istuu rivissä

Foolproof LeathermanUllhedens PharosUllhedens Guy
Tarkatan Candy
Foolproof Fun to RunFon de Clair Tellus
Foolproof Daydream
Vixriven Apodis Quicc's Tarbaroc VarrokSegerforsens Enzo
Taika Deabei
Ketunpolun Jeanne d'Arc Perfect Mission of Dark Brightness
Ketunpolun Elizabeth
LonkatKyynäreetSelkäMuu luustoSilmätKiveksetHampaatLTE/MHTuloksiaNäyttelytMuuta
Meskera-----OKSaksipurenta---Takakannukset
Yaruga-----OKSaksipurenta---Takakannukset
Nimnar-----OKSaksipurenta----
Dyfne-----OKSaksipurenta---Takakannukset
Lixela-----NarttuSaksipurenta, ylimääräinen alaetuhamams (Ⅰ2)--JUN EH-
Foxi pentuna© Aino Vakkilainen

Vixriven Meskera

"Rimmi" muutti Rajamäelle harrastuskoiraksi belgilaumaan.

Omistaja Asta Suvanto

Lisätietoa

Verdugo pentuna© Aino Vakkilainen

Vixriven Yaruga

"Verdugo" muutti Tampereelle groenendaelin ja lemmikkilintujen kaveriksi.

Omistaja Nelli Koponen

Lisätietoa

XXX pentuna© Aino Vakkilainen

Vixriven Nimnar

"Hurri" muutti Kuopioon monen menon harrastuskaveriksi.

Omistaja Sini Luukkonen

Lisätietoa

Dexi pentuna© Aino Vakkilainen

Vixriven Dyfne

"Mauno" muutti Helsinkiin harrastuskaveriksi kokeilemaan eri lajeja.

Omistaja Eveliina Laaksonen

Lisätietoa

Tina pentuna© Aino Vakkilainen

Vixriven Lixela

"Eve" meni sijoitukseen Kanta-Hämeeseen agility- ja kansallisten lajien harrastuskaveriksi. Uudessa kodissa on vastassa iso lauma pieniä ja isompia koiria.

Omistaja Lilli Luomakoski

Haltija Ria Muurinen

Lisätietoa